MALTA I trygge hender med norsk guide

høydepunkt på MALTA

Bli med og besøk den lille øya Malta med fascinerende ­historie, koselige havnebyer og deilig klima. Mange spennende opp­levelser i fantastiske omgivelser venter på deg! Noen av høydepunktene er:

  • Hagar Qim & Marsaxlokk
  • Hovedstaden Valletta
  • Mdina – Den stille by
  • Øytur til Gozo
  • «De tre byer» & havnecruise
  • Rabat
  • Folkloreaften
  • Vin & håndverk

Kontakt oss gjerne på telefon 52704705  (mandag–fredag, 9–16) eller send epost til nytt@nyttig.no. Lyst til å lese mer om Nytt & Nyttig Reiser? Klikk her.

 

Hagar Qim & Marsaxlokk

Sør på Malta øy finner vi noen av ­landets mest berømte severdigheter, nemlig de prehistoriske templene i Hagar Qim. Man tror de er fra ca. 3.600–3.200 f.Kr., og de består av enorme steinbautaer formet som store rom. De ble mest sannsynlig brukt i forbindelse med religiøse ritualer. Det finnes mange spor etter prehistorisk tid på Malta. Vi besøker grotten Ghar Dalam hvor man sågar har funnet både menneske- og dyrebein. Her grov man frem fossiler av både dvergelefanter, flodhester og andre dyr som kan stamme fra opptil 500.000 år tilbake. Her oppdaget man også spor etter den første menneskelige sivilisasjon på Malta, ca. 7.400 f.Kr.

I den livlige fiskerlandsbyen Marsaxlokk kan man besøke et fargerikt fiske­marked og se de tradisjonelle fiskebåtene ­«luzzus» med sine påmalte øyne.

 

Inkludert i utflukt: lunsj og middag

 

Hovedstaden Valletta

Hovedstaden heter Valletta og hele byen står på UNESCOs liste over verdensarv. Navnet stammer fra den franske «Grandmaster» Jean Parisot De La Valletta som ledet Malta under den otto­manske beleiringen i 1565. De fleste bygg er fra 1500-tallet, og den majestetiske St. Johns-katedralen var også tilholdssted for Maltas riddere, også kjent som Malteserordenen. Grandmaster’s Palace, eller «Stormesterens palass» på norsk, er bygningen som huser president­kontoret og Maltas parlament.

Vi ­finner også de flotte Barrakka-hagene blant byens livlige atmosfære og mange shopping­muligheter. Et audio-visuelt 5D-show tar oss med bakover i tid og gir en spennende innføring i Maltas 7000 år gamle historie.

 

Inkludert i utflukt: lunsj og middag

 

Mdina – Den stille by

Mdina blir ofte kalt «Den stille by». Denne middelalderbyen har knapt rom til biler i sine trange gater oppe på en høyde. Utsikten er magisk! Mdinas ­blanding av barokk og normannisk arkitektur kan sees i blant annet den majestetiske katedralen St. Paul. På vei hit skal vi også se en av landets mest imponerende kirker, Mosta-domen, med verdens tredje største kuppel. Under andre verdenskrig ble det sluppet en 200 kg tung bombe over kirken, men bomben ble utrolig nok ikke detonert. Mange så på dette som et mirakel, men det sies at man fant kun sand og ingen eksplosiver inne i bomben.

Den vakreste hagen på Malta ligger i Attard og heter San Anton Gardens. Den har vært åpen for publikum siden 1882 og huser i dag også residensen til Maltas president.

På ettermiddagen nyter vi panoramaet fra Maltas høyeste klipper ca. 253 moh. i Dingli.

 

Inkludert i utflukt: lunsj  og middag

 

Øytur til Gozo

Vi tar en båttur til den nest største av de seks øyene Malta består av. På Gozo bor det bare litt over 30.000 mennesker, og selve navnet betyr «glede». Visste du at folk på Gozo ikke låser dørene sine? Dette er en vane fra 50-tallet da mange menn forlot øya til fordel for Australia, USA og Canada. Kvinnene lot derfor ­nøklene stå i døra i tilfelle mennene plutselig kom tilbake!

I hovedstaden Victoria ligger Cittadella på en høyde, ofte kalt «Gozos krone». Også denne byen står på UNESCOs verdensarvliste. Besøk Gozo katedral fra 1600-tallet berømt for sine trompe l’oeil-fresker, eller smak på en «pastizzi» – mektig, men deilig! Gå heller ikke glipp av Ggantija-templene fra steinalderen – de eldste religiøse byggverkene i verden. På Gozo finner vi også den myte­omspunne grotten der Odyssevs skal ha møtt den vakre nymfen Kalypso.

 

Inkludert i utflukt: lunsj og middag

 

«De tre byer» & havnecruise

På en av våre siste dager skal vi ­besøke tre byer, «Three Cities». Birgu er en av landets eldste byer. Den var svært viktig i Maltas militære forsvar, og dens befestede bymur og monumenter vitner om dette. Kirken St. Lawrence ble bygget på 1600-tallet og er nydelig dekorert. Senglea betyr «den ubeseirede byen», og var en av de få byene som klarte å motstå den ottomanske beleiringen i 1565. Dessverre ble byen nesten totalt ødelagt under andre verdenskrig, og i nyere tid har både pave Johannes Paul II og kongelig­heter besøkt Senglea. I dag er byen kjent for statuen Jesus Frelseren. Bormla/Cospicua (går under begge navn) er også en av disse tre byer som vi skal besøke. På ettermiddagen slapper vi av med et lite havne­cruise.

 

Inkludert i utflukt: lunsj og middag

 

Rabat

Vi besøker Palazzo Parisio som er en privat residens i dag, men vi kan vandre på velstelte stier blant mange nydelige blomster og planter. Rabat ligger rett under festningen Mdina, og her har man gravd ut kristne kata­komber som ble brukt frem til 3. århundre e.Kr. Dette er også de eldste spor etter kristendom på Malta. Den nærliggende kirken St. Paul ble bygget over grotten der apostelen Paulus skal ha søkt tilflukt mens han var skipbrudden på Malta i år 60 e.Kr.

 

Inkludert i utflukt: lunsj

 

Folkloreaften

På vår siste kveld på Malta skal vi overvære et forrykende folkloreshow med ­musikk og dans. På den populære restauranten Ta'Marija opplever vi maltesisk kultur og tradisjoner på scenen, og nyter en flott middag.

 

Inkludert: 4-retters middag, vin og kaffe

 

Vin & håndverk

Denne dagen skal vi nyte vakker natur ved St. Paul’s Bay, og se de herlige strendene i området her. Vi besøker en vingård i jordbruksområdet Pwales-dalen hvor vi får en omvisning og smaker på noen av vinene.

 

Turen avsluttes med et besøk på Ta ‘Qali Crafts Village hvor vi kan lære om en rekke av Maltas stolte håndverks­tradisjoner, fra glassblåsing, lærprodukter til filigrans­kunsten, kniplinger og mye annet flott og utsøkt håndarbeid. Her blir det selv­følgelig tid til å handle noen unike ­suvenirer før vi reiser hjem til Norge.

 

Inkludert i utflukt: lunsj

 

EN BEHAGELIG OG TRYGG REISE

En viktig grunn til at våre turer har blitt så populære er utvilsomt Nytt & Nyttig-guiden. Alle våre turer er ledet av våre egne, norsktalende guider. Hun eller han vil ta imot deg på flyplassen på Malta, og lede utfluktene. Med audiosystemer (øretelefon og mottaker) kan du enkelt og tydelig høre hva guiden forteller under omvisninger og guidede byturer.

 

Alle Nytt & Nyttig-guider fullfører årlig førstehjelpskurs i regi av Røde Kors, og er i tillegg utstyrte med hjertestartere. Før du reiser fra Norge og under oppholdet vil du bli oppdatert om hva som skjer gjennom hyggelige tekstmeldinger fra guiden. Skulle det være et nødstilfelle, har du alltid guidens nødnummer for hånden.

 

Pakkepris for utfluktene er 6.990,-. Kryss av på bestillingen dersom du vil reservere utfluktspakken allerede nå. Utflukter kan også bestilles senere, enkeltvis eller som pakke.

 

Ønsker du å vite mer om hotellet vi bruker på Malta, kan du lese litt om det her.

 

Kontakt oss gjerne på telefon 52704705 (mandagfredag, 916) eller send e-post til nytt@nyttig.no. Lyst til å lese mer om Nytt & Nyttig Reiser? Klikk her.

 

Se avreisedatoer eller bestill din tur her.

 

Vi tar forbehold om endringer/forbedringer av programmet.

 

Ring for påmelding eller spørsmål 52704705

Nytt & Nyttig AS

 fnr 965323538

Longhammarv 11

5536 Haugesund

MALTA I trygge hender med norsk guide
MALTA I trygge hender med norsk guide
MALTA I trygge hender med norsk guide
MALTA I trygge hender med norsk guide
MALTA I trygge hender med norsk guide
MALTA I trygge hender med norsk guide
MALTA I trygge hender med norsk guide
MALTA I trygge hender med norsk guide